Vår historia

Stockhorvans historia
och viktiga händelser

2003 började Conny Karlsson tillverka pellets av kutterspån med god hjälp av pappa Jan Karlsson. Det fanns sedan tidigare ett mindre sågverk, hyvel och snickeri i Stockhorvan och Conny ville gärna komma hem och jobba med något inom trä. Det blev pellets tillverkat av kutterspån som ett komplement till den övriga verksamheten. En liten fabrik byggdes och tillverkningen kom i gång.

Redan från start var Conny fokuserad på att göra den bästa möjliga pelletsen och så har det fortsatt. Efter några prövande läroår och byte av utrustning började det se bra ut ända till vintern 2006. En ödesdiger brand en kall vinternatt totalförstörde fabriken, katastrof! Men snabbt fattades beslut om att bygga upp igen och 2008 stod en ny större fabrik färdig. Volymen ökade och flera anställd kom in i företaget. Det fanns nu kapacitet att tillverka ca 3 ton i timmen och kundstocken växte. Ryktet om Stockhorvans höga kvalitet spred sig och Connys recept visade sig fungera väldigt bra. Också service till kundernas pannor och brännare blev en uppskattad del av verksamheten.

2011–2012 blev en tuff säsong för hela pelletsbranschen med för stora lager och en svag efterfrågan för Stockhorvans del innebar det b la en ny marknad i Danmark för att säkerhets ställa avsättning av pellets. Sedan 2012 har vi etablerat oss väl i Danmark och 2022 bildade vi ett separat bolag för den danska marknaden där vi också säljer ved, ströprodukter och börjar med virkeshandel.  2015 fick vi vårt bästa år sedan starten, 16 500 ton i årstillverkning men redan den 23 juni 2016 slog katastrofen till igen med en ny brand som återigen ödelade hela verksamheten vilket naturligtvis blev en otrolig utmaning för oss på alla sätt. Återigen beslutade vi att bygga upp på nytt och alldeles i början av 2018 kunde vi starta upp igen. Det kom att ta 5 år att vara på banan igen men nu ser vi bara framåt.

Vi fick 2020 ytterligare en ny betydelsefull kund i Holland som vi trivs mycket bra med och är tacksamma för. Vi är för övrigt mycket tacksamma för alla våra kunder som genom åren gjort att vi överlevt olika prövningar och inspirerat oss till att kämpa på.

 Vi är idag totalt 7 medarbetare som tillsammans bidrar till vår Stockhorvan anda.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår