Spara med pellets

Varför pelletsvärme?

Pellets är ur många synpunkter ett ekonomiskt alternativ för att värma upp våra hushåll. Bränslet är inhemskt och förnybart och ger obetydlig belastning på miljön. Pellets är med andra ord ett smart sätt att ersätta eldningsolja och elvärme. Effekten på den yttre miljön är väldigt liten vid förbränning av pellets. Vid förbränningen i ett pelletssystem som exempel en pelletspanna eller kamin frigörs den lagrade solenergin i råvaran. Såväl utsläppen av oförbrända kolväten som stoft ligger i de flesta fall långt under myndigheternas gränsvärden.

Den koldioxid som upptagits och bundits under trädens uppväxt frigörs i processen för att åter kunna upptas av naturen. Alltså ett kretslopp. Förbränningen av pellets tillför inte atmosfären extra koldioxid vilket sker vid förbränning av de fossila bränslena olja, gas och kol. Vi på Stockhorvan Trä & Pellets vill göra en skillnad för miljön och en skillnad för dig som kund. Vi gör det genom att vara en närproducent av en naturprodukt med en jämn och hög kvalitet, den bästa av pellets, vilket ger dig som kund bättre effekt med lägre förbrukning och mindre kostnad som resultat. Tillsammans gör vi en skillnad för miljön. Det är att spara med pellets!

Olja

   

   

Du kan spara kr/år

Om du byter från olja till pellets.

El

   

   

Du kan spara kr/år

Om du byter från el till pellets.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår