En Plus

Certifiering
garanterar kvalitén

EN plus är en certifiering som ger konsumenten en garanterad kvalitet av pellets. Den har kommit att bli en världsstandard och mer än 1000 pelletstillverkare i världen är nu certifierade.

I Sverige är det ännu så länge bara vi inom pellets tillverkning som känner till detta och få svenska tillverkare är certifierade. Stockhorvan är ett av dessa få förtag och började med att vår kund i Holland krävde att vi skulle bli certifierade och 2021 blev det klart. EN plus A1 är den högsta kvalitets klassen och då har vi rätt att sätta den logan på våra säckar.

Förutom dokumentation ställs det krav på att vi som certifierad tillverkare ska ta prover på vår pellets, så kallad egenkontroll som dokumenteras, minst en gång per skift. Varje år görs också en revision hos oss där hela processen kontrolleras, vår dokumentation, inköp av spån och stärkelse, städrutiner, fakturering och inte minst produktion och kvalitet. Checklistan är lång och revisionen tar en heldag.

 

 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår