Tillverkningsprocess

Tillverkningsprocessen för pellets skiljer sig en del mellan pelletstillverkare runt om i världen. Dom enklaste anläggningarna maler spånet för att sedan pressa det som det är, till dom mer avancerade som vår egen. Vi använder hyvelspån (kutter) av gran och fur från sågverk och hyvlerier främst i vårt närområde. 

I vår anläggning upparbetar vi råvaran för att jämna ut kvalitén på den. Vi maler den torra hyvelspånen i en kvarn för att påbörja tillverkningen av kvalitetspellets. Det sker med hjälp av datoriserad utrustning som bland annat mäter fukthalten on-line och förvärmer materialet till rätt temperatur. Vi gör hela tiden också en manuell avsyning i fabriken, se, känna och lukta på pelletsen under processens gång med hjälp av vår personal som med nära 10 års erfarenhet av pelletstillverkning ser till att pelletsen håller samma höga, jämna kvalitet hela tiden. Alla kan göra bra pellets ibland, vi gör det alltid.

 

Hjärtat i fabriken med pressen i mitten och Oscar Bogren som kollar inställningar för bästa kvalitet.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår